Jovan Srijemac,  gepassioneerde artist , kunstschilder en schrijver, is geboren op 3 mei 1962 in ex- Joegoslavië. Als een klein jongetje van 6 a 7 jaar vond hij het al heerlijk om zijn tijd met tekenen en schilderen door te brengen.  Hij is als 16 jarig jongen begonnen op een privé kunstschool met kunstlessen. In die tijd, vanaf 1978 tot 1982 was hij gefascineerd door Dali en surrealistische kunst. Zijn eerste schilderijen waren geschilderd met olieverf in surrealistische stijl. Heel snel kreeg hij genoeg van surrealisme, door zijn temperament kon hij er niet tegen om dagen lang met een schilderij bezig te zijn (fijn schilderen).

Sinds eind jaren tachtig van vorige eeuw is snel schilderen, zonder overbodige details zijn nieuwe stijl geworden..

In 1992 is Jovan uit zijn geboorteland weggegaan, omdat daar de oorlog was begonnen. In de zomer van het  jaar 1993  is hij naar Nederland gekomen. Al zijn schilderijen heeft hij achtergelaten, die allemaal vernietigd zijn in de oorlog.
In die tijd waren zijn schilderijen donker en somber net zo als zijn gevoelens. Sinds 1998 is hij weer begonnen met het gebruik van meer kleur. “Color is born”, noemt hij die periode zelf.

Jovan schildert  met paletmes  en  gebruikt de verf direct uit de verfpot of uit de tube, expressionistisch en kleurrijk. Als thema’s  gebruikt hij van alles om zich heen als inspiratiebron. Hij schildert  graag op zijn eigen stijl met expressionistisch kleurgebruik en vaak wordt de verf op een agressieve, vrije manier direct uit verfpot met paletmes en snelle handbewegingen op het doek aangebracht.

Herkenbare stijl van Jovan’s werk wordt gewaardeerd door een breed publiek van klanten, privé verzamelaars en in bedrijfscollecties – kantoren  in heel Europa, maar ook buiten Europa.

Jovan Werk is zeer uniek in stijl  en kleur gebruik .

Naast schilderen is Jovan ook bezig met schrijven . Zijn boek ‘’Apocalyps van de ziel’’ is sinds 2015 te koop of te bestellen bij boekenwinkels in NL en Be of online bij:  Bol.com ; Ako .nl; ECI.nl enz. De 1e tien pagina’s zijn gratis te lezen op de website : jovanboek.jouwweb.nl

Jovan werkt graag volgens opdracht van de klanten. Ook kan de klant kiezen uit zijn eerder gemaakte werk voor voorbeelden en kleurstelling, thema’s en ook het formaat.